De professionals van Ten Donkelaar verzorgen graag uw belastingaangifte, van Inkomstenbelasting voor particulieren tot complexe zakelijke belastingaangiftes.

BTW-aangifte en Opgaaf Intracommunautaire prestaties

Een BTW-aangifte kunt u in principe heel goed zelf doen, als u gebruik maakt van ons gratis excel boekhoudprogramma wordt dat zelfs automatisch berekend. Bent u niet helemaal zeker over uw BTW-aangifte dan kunt u dit ook aan Ten Donkelaar uitbesteden. Wij zorgen er dan meteen voor dat de Kleine Ondernemersregeling KOR (indien u hiervoor in aanmerking komt), de BTW-correctie voor het eigen gebruik van de auto van de zaak en andere bijzondere regelingen worden toegepast. Zo voorkomt u dat er een suppletie moet worden ingediend en u achteraf nog een keer extra BTW moet afdragen. Onze medewerkers zijn uiteraard graag bereid u te adviseren voordat u de beslissing neemt om bijvoorbeeld kerstpakketten of een onkostenvergoeding te verstrekken aan uw personeel (Besluit Uitsluiting Aftrek Omzetbelasting BUA).

De belastingdienst is op het gebied van het indienen én betalen van de BTW erg streng. Als u te laat bent, betaalt u na 1 waarschuwing al direct een boete. Besteedt u de BTW-aangifte uit aan Ten Donkelaar, dan zorgen wij er voor dat de aangifte op tijd wordt ingediend en laten we u ruimschoots op tijd weten welk bedrag u moet overmaken naar de fiscus.

Aangifte Inkomstenbelasting

Voor particulieren is een aangifte inkomstenbelasting in veel gevallen goed zelf in te vullen. Echter, als u als eenmanszaak of VOF Winst Uit Onderneming heeft, krijgt u een W-biljet. Professionele hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting is dan wel aan te raden. U krijgt dan te maken met allerlei regelingen zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Als u deze regels niet goed kent, loopt u het risico dat u onnodig veel belasting betaalt.

Ten Donkelaar combineert het jaarwerk van uw boekhouding met de aangiftes voor de inkomstenbelasting voor u én uw partner. Tegelijk bekijken we uw financiële situatie en toetsen we of u recht heeft op toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Als dat het geval is vragen we deze ook voor u aan. Zo zorgen we er voor dat u zo goed mogelijk gebruik maakt van alle fiscale regelingen.

Aangifte Vennootschapsbelasting

Heeft u een BV, NV of Coöperatie, dan moet u aangifte doen voor de Vennootschapsbelasting. Zaken als investeringsaftrek, deelnemingsvrijstelling, verlengstukwinst (coöperatie) en fiscale eenheden kunnen daarbij van toepassing zijn. Met het belastingadvies van Ten Donkelaar weet u zeker dat die complexe onderwerpen goed verwerkt worden in uw aangifte VPB. Tevens zorgen wij er dan voor dat het aanmerkelijk belang correct in uw aangifte Inkomstenbelasting wordt verwerkt.

Aangifte Erfbelasting

Een sterfgeval in uw omgeving brengt vaak veel verdriet met zich mee. Helaas confronteert de Belastingdienst u al snel met de verplichting de aangifte Erfbelasting in te dienen. Deze aangifte is vaak complex en onderhevig aan specifieke regelgeving. Ten Donkelaar Administratie & Advies ondersteunt u graag met deze aangifte. Ons samenwerkingsverband kent specialisten met uitgebreide ervaring op dit gebied.

 

Bekijk ook onze andere aanbiedingen