Gratis Excel boekhoudprogramma

Wilt u zelf eenvoudig uw boekhouding doen, zonder over boekhoudkundige kennis te beschikken! Dan is ons gratis boekhoudprogramma in Excel bij uitstek geschikt voor u, ook voor de nieuwe KOR. We stellen dit zonder enige verplichting gratis voor u beschikbaar. U kunt er jaar op jaar gratis gebruik van maken.

Vanaf 1 januari kunnen kleine ondernemers met een omzet onder de € 20.000 voor de nieuwe Kleine Ondernemersregeling kiezen. Hierdoor hoeven ze geen BTW-aangiftes meer in te dienen, geen BTW meer te factureren en helaas: ze krijgen betaalde BTW niet meer terug. Dit geldt niet alleen voor eenmanszaken en VOF’s maar ook voor BV’s, coöperaties en andere ondernemingsvormen!

Maar wat als je boven de € 20.000 omzet uitkomt? Dan geeft ons boekhoudprogramma je een seintje dat er actie ondernomen moet worden. Je kunt vanaf dat moment weer uit de KOR stappen. KORtom, geen verassingen met de gratis boekhouding van Ten Donkelaar!

Het programma berekent automatisch de BTW aangifte per kwartaal en u ziet direct uw bedrijfsresultaat per maand! Zo bent u altijd goed op de hoogte van de actuele status van uw financiële zaken.

Hoe werkt de download van het Gratis Excel boekhoudprogramma?

Ons Excel boekhoudprogramma kent inmiddels acht varianten waaronder ook afgestelde modellen voor kleinere ondernemers die voor de nieuwe Kleine Ondernemersregeling kiezen. U kunt de juiste variant eenmalig downloaden en voor elk jaar een nieuwe kopie maken. Wilt u er zeker van zijn dat u een versie gebruikt met de meest actuele wijzigingen in berekeningen, wetgeving etc. dan raden we u aan om deze jaarlijks opnieuw te downloaden. Vult u bij het downloaden uw e-mailadres in, dan stellen we u op de hoogte als er een nieuwe versie is.

Welke variant is voor u van toepassing?

Afhankelijk van met welk BTW-tarief u zelf factureert, heeft u de keuze uit vier varianten. Weet u niet welk BTW-tarief voor uw diensten of producten van toepassing is, bekijk dan het overzicht van de belastingdienst of neem contact met ons op.

Grofweg geldt het volgende:

  • Hoog BTW-tarief (21%): voor o.a. zakelijke diensten en een groot aantal soorten goederen
  • Laag BTW-tarief (9%): voor o.a. horeca, kappers, personenvervoer, voeding, boeken
  • Nultarief (0%): voor o.a. export en onderaannemers

Het lage BTW tarief voor alle modellen 2020 is 9%. Mocht u nog een administratie programma willen met 6% dan kunt u ons mailen.

Wij zullen u deze dan mailen. Geef alstublieft aan welke variant u wenst.

Speciaal voor klanten van ten Donkelaar.

Bent u klant bij ten Donkelaar en wilt u dit gratis excel boekhoudprogramma gebruiken, dan passen we het kostenloos voor u aan voor de specifieke wensen van uw bedrijf. U kunt voor ondersteuning terecht bij de onderstaande Ten Donkelaar vestigingen.

Ten Donkelaar Apeldoorn

gratis excel boekhoudprogramma ten donkelaar

Enkele BTW-tarieven

Meerdere BTW-tarieven

Speciaal voor KOR-ondernemers